PreLoader
KVKK Çözümleri, Teknik Tedbirler
  • KVKK Çözümleri, Teknik Tedbirler

KVKK Çözümleri, Teknik Tedbirler

7 Nisan 2016’da yürürlüğe giren 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ile kişisel veri işleyen kurum ve şirketlerin birtakım önlemler alması gerektiği belirtilmiştir. Veri sorumluları, kişisel verilere yetkisiz kişilerin erişmesini önlemek, bu verilerin hukuka aykırı şekilde işlenmesini önlemek ve hukuka uygun muhafaza edilmesini sağlamak amacıyla KVKK uyum süreci kapsamında alabilecekleri idari ve teknik tedbirler bulunmaktadır.

KVKK İdari Tedbirler olarak KVKK çözümleri kapsamında KVKK danışmanlık hizmetini ayrıca vermekteyiz. KVKK Danışmanlığı kapsamında daha detaylı bilgi almak için Danışmanlık sayfamızdaki ilgili yazıyı inceleyebiliriz. Burada KVKK teknik tedbirler kapsamında alınması gereken önlemlerden bahsedeceğiz. Şirketinizde kişisel veri işliyorsanız bu verilerin korunması ve sürekliliği kapsamında almanız gereken bir takım uygulanması gereken önlemler vardır. KVKK uyumluluk çözümleri olarak bu önlemleri almayanların 1.000.000 TL’ye kadar idari para cezaları ve 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilmektedir. Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından KVKK teknik tedbirler kapsamında yapılması gerekenler aşağıda belirtilmiştir.


KVKK Teknik Tedbirler Tablosu
  1. Yetki Matrisi
  2. Yetki Kontrol
  3. Kullanıcı Hesaplarının Yönetimi
  4. Anahtar Yönetimi
  5. Erişim Logları
  6. Log Kayıtları
  7. (Pentest) Sızma Testi
  8. Uygulama Güvenliği
  9. Ağ Güvenliği
  10. Güvenlik Duvarı (Firewall)
  11. Saldırı Tespit ve Önleme Sistemleri (IPS/IDS)
  12. Güncel Anti-Virüs Sistemleri
  13. Veri Kaybının Önlenmesi (DLP) Yazılımları
  14. Veri Maskeleme
  15. Şifreleme Yöntemleri
  16. Yedekleme Çözümü
  17. Veri Anonimleştirmesi, Yok Edilmesi veya Silinmesi

Bizler bu kapsamda; loglama çözümleri, (pentest) sızma testi hizmeti, saldırı tespit ve önleme sistemleri, anti virüs, güvenlik duvarı ve yedekleme gibi çözümleri sizlere sunuyoruz. Ticari çözümlerimizin yanında milli, yerli ve açık kaynak (open source) (microsoft) kvkk çözümlerini de teknik tedbirler kapsamında çözüm olarak sunmaktayız. Çözümlerimiz hakkında daha detaylı bilgiye ana sayfamızda bulunan hizmetlerimiz başlığından ulaşabilirsiniz.

Yorum Yap


Lütfen değerli yorumunuzu bizimle paylaşın.